Compact grader:

 

SAMSUNG DIGIMAX A503

in navolging van vragen uit de markt hebben wij een compacte vorm van een aquagrader ontwikkeld. Deze bestaat uit een spoelmachine met een buis diameter van 400mm volgens het U-buis principe. Door dat de rollen sorteer over de laatste bak is geplaatst is de machine ca 3 a 4 meter korter dan een vergelijkbare machine met dezelfde capaciteit. Dit scheelt natuurlijk enorm in bedrijfsruimte!

De bollen gaan eventueel voor-gespoeld in een trechter waar ze door de werveling losgemaakt en ontdaan worden van grond. Hierna gaan de bollen met de water stroom over de rollen sorteer , losse wortels worden meegenomen en afgevoerd door de onderliggende spijlen band, het zand word afgevoerd via de bezink-bak.

volgens de huidige bevindingen scheelt dit ca 20% !!! tarra ten opzichte van de normale spoelbewerking.

De bollen worden afgevoerd door de rollen-sorteer en over een messen set geleid waardoor de wortels op gelijke lengte worden gesneden. De rollen sorteer is zeer breed uitgevoerd 23 of 25 rollen (1.60 meter breed) waardoor een hoge capaciteit gewaarborgd wordt
.

De machine is voorzien van snelverstelling (standaard van zift 3 tot zift 11) en frequentie sturing.

de machine kan uitgevoerd worden met een afvoer band direct op het einde van de rollen waardoor de bollen snel van de rollen weggevoerd worden ,waardoor deze minder snel vol-lopen door dat de bollen met de wortels achter de steunen blijven hangen. Een meetrillend bord met een zijafvoerband kan echter ook.

Door een messen set worden de wortels van de bollen opgelijkmetige hoogte afgesneden De losse wortels worden met de onderliggende spijlen band afgevoerd.

Spoel machine:

de spoel machine is uigevoerd met met een frequentie sturing waardoor de op stuwing van het water naukeurig regelbaar is. Door een zwaare schroef is het rendement zeer hoog en kan er met een lager toeren tal gewerkt worden wat slijtage aan keerringen en lagers aanzienlijk vermindert. De schroefas is afgedicht met een speciaal water seal. Voor klein onder houd is een luik beschikbaar. voor onderhoud aan deschroef kan deze compleet met aandrijving gedemonteerd worden

De losse grond wordt afgevoerd middels een bezink bak waarna dit afgevoer kan worden naar een bassin. Ook kan de machine worden uitgevoerd met een kluiten / stenen band.

De broeskoppen kunnen in versteld worden in hoogte positie en water doorlaat. Door een kraan is de hoeveelheid te regelen.

Geschatte benodigde hoeveelheid 20-50 m3 (dit hangt af van de hoeveelheid grond die moet worden afgevoerd.

Afmetingen:

Door de compacte bouw en aantrekkelijke prijs vormt deze machine een goede aan vulling op uw bestaande spoel lijn. Tevens is deze machine zeer geschikt voor gebruik op verschillende locaties , geen dieplader nodig
Tevens is de machine in hoogte verstelbaar.
Opgenomen vermogen elektrisch :ca 25 kw
Door de open constructie biedt de machine diverse mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een zij afvoerband die het platgoed afvoert etc.

 

 

pdfCOMPACT07PAG1   COMPACT07PAG2

 

 

 

Wilt u meer informatie over dit product?